Ποιοί είμαστε

Στο House of English συνδυάζουμε τη διδασκαλία παιδιών και ενηλίκων σε έναν οικείο χώρο όπου το "φροντιστηριακό" μάθημα ξεφεύγει από τις απρόσωπες αίθουσες και τους απρόσιτους καθηγητές. Εδώ η εκμάθηση των ξένων γλωσσών γίνεται κατάκτηση μέσα από τις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους σε συνδυασμό με τη διαπροσωπική σχέση που αναπτύσσουμε με το μαθητή και το γονέα.

 

 

Σε ένα ολοένα και αυξανόμενα ανταγωνιστικό περιβάλλον, η απόκτηση πιστοποίησης έχει ενσωματωθεί στα βασικά και προαπαιτούμενα προσόντα τόσο από εκπαιδευτικούς/ακαδημαΪκούς, όσο και επαγγελματικούς φορείς. Γι'αυτό το λόγο, η γνώση είναι δύναμη. Δύναμη όχι απλά για να "πάρουμε ένα πτυχίο", ή για να επιτύχουμε στο εργασιακό μας περιβάλλον, αλλά για να καταλαβαίνουμε τα τραγούδια που μας αρέσουν,  να επικοινωνούμε με διαφορετικούς ανθρώπους στα ταξίδια μας ανά τον κόσμο, να γνωρίζουμε διαφορετικές κουλτούρες και πολιτισμούς.

Ελάτε να γνωριστούμε!

 

Επιστολή προς γονείς και σπουδαστές

 

Αγαπητοί γονείς και σπουδαστές,

το ΚΞΓ μας ξεκινήσε με βασική αρχή του να μεταδώσει την αγάπη για τις ξένες γλώσσες με τέτοιο τρόπο, ώστε ο μαθητής να έχει κατακτήσει βιωματικά τη χρήση τουςκαθώς και να μπορεί να επικοινωνεί και να εκφράζεται.

Για να το πετύχουμε αυτό, δημιουργήσαμε ένα χώρο φωτεινό, φτιαγμένο με μεράκι και τον εξοπλίσαμε με τα πιο σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα. 

Κάθε αίθουσά μας είναι εξοπλισμένη με διαδραστικό πίνακα, η χρήση του οποίου είναι συνεχής και δρα καθοδηγητικά την ώρα της παράδοσης του εκάστοτε μαθήματος. Παράλληλα, με τη χρήση βίντεο κατάλληλα διαμορφωμένων για τις ανάγκες του μαθήματος, διευρύνουμε το ενδιαφέρον των μαθητών για τη γλώσσα, ξεκινάμε projects και...πέρα από γραμματική και λεξιλόγιο, μαθαίνουμε για τον πολιτισμό και τις συνήθειες των άλλων χωρών.  

 

Το πρόγραμμα σπουδών μας εκπονείται σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαικό Πλαίσιο Γλωσσομάθειας, σε συνεργασία με μια πληθώρα εκδοτικών οίκων, ώστε να παρέχουμε στους μαθητές μας τις πιο σύγχρονες εκπαιδευτικές σειρές που συνδυάζουν τη χρήση ειδικού λογισμικού στον υπολογιστή διευκολύνοντας την μαθησιακή διαδικασία. Για επιπλέον εξάσκηση υπάρχει ειδική πλατφόρμα αποκλειστικά για τους σπουδαστές μας, όπου εκεί μέσα από το παιχνίδι κάνουν επανάληψη όσων διδάχθηκαν στο βιβλίο.

 

Δεν μένουμε όμως μόνο στις διδακτικές σειρές, αλλά δίνουμε εκπαιδευτικές σημειώσεις λεξιλογίου, γραμματικής, δομημένα πλάνα εκθέσεων κτλ σε ΚΑΘΕ ΜΑΘΗΜΑ με σκοπό την εξατομικευμένη μάθηση δρώντας ως σύνολο στην τάξη.

 

Οι καθηγητές μας έχουν επιλεχθεί προσεκτικά, όντας απόφοιτοι των αντίστοιχων ξενόγλωσσων πανεπιστημιακών τμημάτων με διαρκή μετεκπαίδευση, συνεχή επιμόρφωση και εμπειρία, ικανοί να μεταδώσουν όχι μόνο τη γνώση της γλώσσας για την απόκτηση ενός πιστοποιητικού γλωσσομάθειας , αλλά πολύ περισσότερο, τη θέληση για μάθηση και διερεύνηση του κόσμου πέρα από εμάς, ώστε να γίνουν οι μαθητές μας "πολίτες του κόσμου".

 

Η σχέση που αναπτύσσουμε με τους μαθητές μας είναι ουσιαστική και το ίδιο ισχύει και για τους γονείς. Μέσα από ενημερώσεις, συναντήσεις, ημερίδες, σε συνάθροιση με τους καθιερωμένους ελέγχους προόδου σας παρέχουμε συνεχή ενημέρωση για την επίδοση και την εξέλιξη στο μαθησιακό κομμάτι.

 

Οργανώνουμε γιορτές, μαθαίνουμε για τα διαφορετικά πολισμικά στοιχεία κάθε χώρας, χορεύουμε, τραγουδάμε, βλέπουμε ταινίες, κατασκευάζουμε και περνάμε υπέροχα μαθαίνοντας παρέα!

 

Σας καλωσορίζουμε στην οικογένεια του House of English!

Διεύθυνση σπουδών:

Δέσποινα Κοπάνου-Σαραντινού

Πτυχιούχος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Επισκεφθείτε μας στην διεύθυνση: Τρεχάκη 16, Χίος

Ειδικό σύστημα διδασκαλίας για όλους τους σπουδαστές μας

Δηλαδή;

Η διδακτική στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών μας οργανώνεται και εκπονείται με βάση τις ανάγκες του εκάστοτε μαθητή.   
Αυτό σημαίνει πως -ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε εκπαιδευόμενου- διαμορφώνουμε με τέτοιο τρόπο την μαθησιακή διαδιακασία, ώστε για να τελειώσουν οι μαθητές τα αγγλικά τους συντομότερα, έχοντας στα χέρια τους τα πτυχία που βασίζονται στο Common European Framework :B2(LOWER), C1(ADVANCED)& C2(PROFICIENCY), πολύ πριν τις Πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις του σχολείου.
Το ίδιο σύστημα είναι κατάλληλο για ενήλικες που θέλουν να ξαναθυμηθούν τα αγγλικά τους σε σύντομο χρόνο.
Αντίστοιχα, ακολουθείται η ίδια μεθοδολογία και στα υπόλοιπα τμήματα Γαλλικής, Γερμανικής και Τουρκικής γλώσσας.
Διαδραστικός πίνακας (interactive whiteboard)
Η χρήση διαδραστικού πίνακα είναι η νέα τεχνολογία στη μάθηση, καθώς ο μαθητής βλέπει το μάθημά του να απεικονίζεται στη μεγάλη επιφάνεια του λευκού πίνακα και με ένα «μαγικό» στυλό επιλέγει τις ασκήσεις που θα ήθελε να κάνει για να κατανοήσει το μάθημά του.

Ποιο το όφελος;

Είναι αρκετά μεγάλο το ποσοστό των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες, σε ό,τι αφορά την ξένη γλώσσα, με αποτέλεσμα να βιώνει, χωρίς να το θέλει, μια σχετική «διάσπαση προσοχής» που τον οδηγεί στην έλλειψη κατανόησης του μαθήματος. Ο διαδραστικός πίνακας «έρχεται» για να βοηθήσει αυτές τις ομάδες παιδιών να μένουν προσηλωμένα στο βιβλίο τους και στο μάθημά τους, με την βοήθεια του ήχου και της εικόνας. Έτσι, ποιος δε θα’ θελε να «σηκωθεί» μπροστά σε πίνακα γεμάτο εικόνες και δράση, όπως η οθόνη ενός ενεργού υπολογιστή;
i-books
H τεχνολογία έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας! Έτσι, παράλληλα με την ύλη που καλύπτουμε από την εκάστοτε σειρά βιβλίων, δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές μας να ασχοληθούν με επιπλέον υλικό,άμεσα σχετιζόμενο με το λεξιλόγιο και τη γραμματική που διδάσκονται σε κάθε μας μάθημα μέσω υπολογιστή στο σπίτι τους ή στο φροντιστήριό μας